Bat Conservation Trust

De vleermuis… een onderwerp die eigenlijk al veel eerder aangesneden had moeten worden in de maandag-post.
Inmiddels is het al vrij bekend dat vleermuizen een grote rol hebben gespeeld in de huidige Covid-19 pandemie, maar dit betekent daarmede niet dat deze gevleugelde nachtdieren de schuld zijn van de Coronacrisis, verre van zelfs! Lees hier meer over op de website van the Bat Conservation Trust (BCT).
https://www.bats.org.uk/…/bats-and-disease/covid-19-and-bats

De vleermuis heeft eigenlijk nooit de beste reputatie gehad: ‘’They get a bad reputation for being creatures that lurk at night. The reference that they are vampires has been deeply seeded into various cultures and that further instills fear.’’ (Batworlds, z.d.). Maar als je een beetje onderzoek doet naar deze kleine wezens dan kom je er al snel achter dat ze in feite essentieel zijn voor onze groene planeet, naast dat hebben ze ook nog eens het vermogen tot echolocatie! In conclusie, de vleermuis is een ongelofelijk fascinerend beestje die meer credits verdient dan wat hij nu gegeven wordt. Wil jij meer te weten komen over vleermuizen? Een kijkje op Batsworld.com is dan zeker aan te raden.
https://www.batworlds.com/

‘’Thrive With Wildlife’’ is een online symposium die de studenten van de minor International Wildlife Management zelfstandig hebben opgezet, dit evenement zal plaatsvinden op donderdag 18 juni via Microsoft Teams, het gehele spektakel begint om 9:15 am en zal duren tot 5:15 pm. Tijdens het symposium zullen verschillende sprekers over verscheidene onderwerpen uitleg geven en ze hebben ook nog eens aangegeven dat de eerste gastspreker de heer John D. Liu zal zijn! Het enige wat mij nog rest te melden is; registreren kan via de toegestuurde link op je hvhl mail.

Wat zijn honden toch ook goddelijke creaturen! Niet alleen op sociaal gebied is de hond voor menig mens onmisbaar geworden, maar ook wat betreft een persoon zijn/haar/hun gezondheid kunnen deze dieren van levensbelang zijn. Onderstaande video van National Geographic: ‘’Dogs Detect Signs of Epileptic Seizures’’ laat zien dat honden letterlijk en figuurlijk onraad kunnen ruiken.
https://youtu.be/jIwdz1HPy60

Een drietal Van Hall Larenstein studenten (waaronder één afgestudeerd) met een passie voor vissen en vogels proberen door middel van het maken van online content de verveling tegen te gaan. De mannen hebben dan ook Vogel & Vis Veitjes op Vrijdag Video’s in het leven geroepen, in deze zogeheten VVVVVideo’s worden fascinerende feitjes over de vogel- & viswereld verteld. Via onderstaande link kan je alvast de pilot video bekijken!
https://youtu.be/PiME0WB8FhM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *