Maandag 28 februari was het zover, er werd weer een lezing op school gegeven! Jaap Molenaar kwam namens de Bijenstichting een lezing geven over ethiek, welzijn en het gedrag van bijen. Bij binnenkomst van de lezing stond er wat te drinken en knabbelen klaar.

Jaap Molenaar begon zijn lezing met een introductie tot hoe hij bij de bijenstichting is gekomen. En ging daarna in op onderwerpen die voor de Diermanager interessant waren. Tijdens zijn lezing maakte hij gebruik van een test via Socrative om de kijker leuk mee te laten doen en hun kennis te testen.

Tijdens de lezing kwamen er een paar interessante weetjes naar voren over de bij. Zo zijn er ongeveer 350 verschillende soorten bijen in ons land. Deze bijen zijn onderverdeeld in drie hoofdgroepen: de honingbij, hommels en solitaire bijen. Daarnaast blijkt ook dat veel van de planten die in tuincentra worden gekocht, schadelijk zijn voor de bij. Ook kan de bij geholpen worden door een breed scala aan planten in de tuin te hebben en zeker ook planten die laat bloeien, zo kan de bij wanneer het koud wordt er nog gebruik van maken.

Ten slotte, werd de lezing leuk afgesloten met een quiz of de ‘bij’ op de afbeelding een zweefvlieg, hommel, honingbij of solitaire bij was. De informatie die tijdens de lezing werd gegeven was zeer interessant en ben mij er nu ook zeker van bewust dat de bij zeer belangrijk is, maar ook gevaar loopt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *